آداپتور سوئیچینگ چیست | تعریف منبع تغذیه به زبان ساده

آداپتور سوئیچنگ چیست؟

آموزش ساخت تابلو ثابت

آموزش ساخت تابلو چلنیوم

آموزش ساخت مدار فلاشر

آموزش ساخت تلویزیون شهری

آموزش ساخت تابلو روان

در این مقاله میخواهیم تعریف کاملی از منابع تغذیه و یکی از انواع آن به نام آداپتور سوئیچینگ بپردازیم که اتفاقا یکی از مهمترین و اصلی ترین قطعات در ساخت تابلو ال ای دی ثابت می باشد.پس با ما همراه باشید تا به ساده ترین روش شما را با این قطعه آشنا کنیم.

تعریف و عملکرد آداپتور سوئیچینگ

قطعات الکترونیکی را از لحاظ عملکرد می توان به دو دسته تقسیم کرد:

  1. منابع تغذیه که برق مورد نیاز مدار را ارائه می دهند و شامل قطعاتی مانند آداپتور ، ترانسفورماتور ، باطری و… می شوند.
  2. مصرف کننده ها که برق ارائه شده توسط منابع تغذیه را دریافت کرده و عملکرد خاصی را انجام می دهند و شامل قطعاتی مانند ال ای دی ، مقاومت ، ترانزیستور و… می شوند.

در اینجا میتوانید تصویری از یک منبع تغذیه در کنار مصرف کننده ی الکترونیکی مانند ال ای دی را ببینید:

آداپتور سوئیچینگ

تفاوت آداپتور سوئیچینگ با ترانسفورماتور

آداپتورها و ترانسفورماتور ها هر دو منبع تغذیه هستند، اما تفاوت شان در چیست؟

ترانسفورماتور ولتاژ خروجی متناوب یا AC ارائه می دهد در حالی که ولتاژ خروجی آداپتور سوئیچینگ مستقیم یا DC است.

در گذشته آداپتورها با ترانسفورماتورهای های کاهنده ولتاژ که در خروجی آنها از یک مدار یکسوساز استفاده می شد، ساخته می شدند.آنها دارای معایبی چون وزن زیاد، قیمت بالا و دقت پایین در ولتاژ خروجی بودند.

اما امروزه آداپتورها را با روش های جدیدتر و قطعات الکترونیکی بیشتری می سازند و به آنها آداپتورهای سوئیچینگ می گویند. آداپتورهای سوئیچینک در مقایسه با نسل قبلی خود دارای وزن و قیمتی پایینتر و دقتی بالاتر هستند.

آداپتورهای سوئیچینگ دو وظیفه اصلی دارند. اول اینکه ولتاژ برق شهر که AC یا متناوب نیز نامیده می شود را به ولتاژ مستقیم یا DC تبدیل می کنند، و دوم اینکه مقدار این ولتاژ را کاهش می دهند تا مصرف کننده آنها که می تواند تجهیزات الکترونیکی مانند تابلوهای ال ای دی یا ضبط صوت یا هر چیز دیگری باشد آسیب نبینند و به درستی عمل کنند.

در اینجا میتوانید تصویری از یک ترانسفورماتور در کنار آداپتور سوئیچینگ را مشاهده کنید :

تفاوت ترانسفورماتور با آداپتور سوئیچینگ

مشخصات آداپتور سوئیچینگ

حال که بصورت مختصر با تاریخچه و عملکرد آداپتور سوئیچینگ آشنا شدید موضوع مهم بعدی که در کار با آداپتورها به آن برخورد خواهید کرد، مشخصاتشان است.

منظور از مشخصات، پارامترهای ولتاژ و جریان و توان هستند که معمولا در آداپتورهای سوئیچینگ بر روی پلاکی نوشته می شوند. حال قبل از اینکه به نحوه انتخاب مقدار این مشخصات بپردازیم، تعریف مختصری از آنها را ارائه می دهیم.

جریان: به الکترون هایی که در طول مسیر سیم یا مدارهای الکتریکی جابجا می شوند جریان می گویند که نماد آن آی است و پارامتر نشاندهنده مقدار آن آمپر یا A می باشد.

ولتاژ: به نیرویی که الکترون ها یا همان جریان را به حرکت در می آورد ولتاژ می گویند. که نماد آن وی است و پارامتر نشان دهنده مقدار آن نیز وی کوچک یا V است.

توان: به آهنگ انتقال انرژی در مدارها توان الکتریکی می گویند که نماد آن پی است و پارامتر نشان دهنده مقدار آن دبلیو یا W می باشد.

اگر دانش آموخته رشته برق نباشید احتمالا درک این تعاریف برایتان مشکل است. برای رفع این ابهام مثالی معروف وجود دارد که این مشخصات را با عملکرد آب در یک سیستم مقایسه می کند.

مخزنی را تصور کنید که در خروجی آن آب توسط لوله ای به سمت توربینی می رود. در این مثال می توان آب را معادل جری یان الکتریکی، نیرویی که از مخزن وارد می شود و آب را به حرکت در می آورد را معادل ولتاژ الکتریکی و مقدار کاری که با گردش توربین انجام می شود را معادل توان الکتریکی دانست.

در واقع هر چه نیروی وارده از مخزن به آب بیشتر باشد مقدار آب بیشتر با فشار بیشتری به حرکت در می آید و کار بیشتری انجام می شود.

آداپتور و منبع تغریه به زبان ساده

فرمول رابطه بین ولتاژ و جریان و توان

بین ولتاژ و جریان و توان فرمول ساده ای وجود دارد که می توان با داشتن دو تا از این پارامترها سومی را هم بدست آورد.

P=VI یا توان(بر حسب وات) = ولتاژ(بر حسب ولت) * جریان(بر حسب آمپر)

پس برای مثال اگر آداپتور سوئیچینگ با ولتاژ خروجی 12 ولت و جریان خروجی 10 آمپر داشتیم توان خروجی آن بر اساس فرمولی که بیان شد 120 وات است.

یا اگر آداپتوری با ولتاژ خروجی 12 ولت و توان خروجی 60 وات داشتیم، جریان خروجی اش 5 آمپر است.

نحوه انتخاب مقدار ولتاژ و توان خروجی آداپتور سوئیچینگ

حال نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که آیا هر چقدر مقدار و فشار آب بیشتری به سمت توربین برود مطلوب است؟ جواب منفیست. زیرا ممکن است این مقدار، از توان قابل تحمل توربین خارج باشد و به آن آسیب برساند.

قطعات و مدارات برقی و الکترونیکی نیز توان قابل تحمل مشخصی دارند و مانند آداپتورها در جدول مشخصات آنها ولتاژ و جریان کاریشان درج می شود. اگر توان کمتری به آنها برسد به درستی عمل نمی کنند و اگر توان بیشتری به آنها اعمال شود آسیب می بینند.

پس برای انتخاب صحیح منبع تغذیه ابتدا باید بدانید که ولتاژ کاری و جریان یا توان مصرفی مدارتان چقدر است؟

حال سوال اینست که مثلا اگر مداری با ولتاژ مورد نیاز 12 ولت و جریان مصرفی 8 آمپر داشتیم آیا مشخصات آداپتور هم عینا باید همین باشد؟

جواب اینست که ولتاژ خروجی آداپتور سوئیچینگ حتما باید با ولتاژ مورد نیاز مدار برابر باشد. اما جریان یا توان خروجی آداپتور می تواند و حتی بهتر است که بیشتر از جریان مورد نیاز مدار باشد.

علت اینکه توان و جریان می تواند بیشتر از مقدار مورد نیاز انتخاب شود اینست که اولا مدارات الکترونیکی تنها به اندازه ای که نیاز دارند جریان یا توان از منابع تغذیه دریافت می کنند و دوم اینکه به دلیل کیفیت پایین آداپتورهای سوئیچینگ موجود در بازار متاسفانه آنها قادر نیستند دقیقا به اندازه توان خروجی ای که بر روی پلاکشان نوشته شده را ارائه دهند. پس اگر برای مصرف کننده تان به توان 80 وات نیاز دارید حتما باید آداپتوری با توان خروجی بالاتر مثلا 100 وات را خریداری کنید.

در اینجا یک تصویر از پلاک مشخصات آداپتورهای سوئیچینگ را می توانید ببینید:

جمع بندی

در این مقاله، ما درباره آداپتورهای سوئیچینگ و نحوه انتخاب آنها بر اساس نیاز مدارات الکترونیکی صحبت کردیم. ما تعریف و عملکرد آداپتورهای سوئیچینگ را بیان کردیم . همچنین نشان دادیم که چگونه این آداپتورها می توانند جریان متناوب را به جریان مستقیم تبدیل کنند و ولتاژ و جریان خروجی را کنترل کنند. ما همچنین انواع منبع تغذیه را معرفی کردیم و به مشخصات آنها و نحوه خواندن پلاک آنها پرداختیم. در نهایت، ما راهنمایی هایی برای انتخاب صحیح آداپتورهای سوئیچینگ بر اساس ولتاژ و جریان یا توان مورد نیاز مدار ارائه دادیم.

امیدواریم که این مقاله برای شما مفید و آموزنده بوده باشد. اگر به دنبال خرید آداپتورهای سوئیچینگ با کیفیت و قیمت مناسب هستید، می توانید به بخش ((خرید آداپتور 12 ولت)) مراجعه کنید. فروشگاه تابلوکاران انواع آداپتورهای سوئیچینگ را با کیفیت بالا و قیمت مناسب ارائه می دهد.

ما از شما برای خواندن این مقاله سپاسگزاریم و امیدواریم که برایتان مفید بوده باشد. اگر سوال یا نظری دارید، لطفا در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید. ما همیشه منتظر بازخورد شما هستیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

آموزش ساخت تابلو ثابت

آموزش ساخت تابلو روان

آموزش ساخت تابلو چلنیوم

آموزش ساخت مدار فلاشر

آموزش ساخت تلویزیون شهری

×